Inschrijven en reageren

Zo vind je jouw kamer of studio in Eindhoven!

Een kamer of studio vinden in Eindhoven, dat maken we graag gemakkelijk voor je. Inschrijven kost niks en je regelt alles zo online.

Een kamer of studio in Eindhoven in 4 stappen

  1. Schrijf je online bij ons in. Dat kost je niets.
  2. Heb geduld. Lastig, we weten het. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer inschrijftijd je hebt. En wie de meeste inschrijftijd heeft, krijgt de kamer!
  3. Check regelmatig op de website welke kamers er vrijkomen. Zit er iets voor jou tussen, dan kun je meteen reageren.
  4. Heb jij van alle geïnteresseerden de langste inschrijftijd, dan krijg jij de kamer.
  5. Ok, bijna. Eerst checken we je gegevens: je bewijs van inschrijving van dit studiejaar en je adreshistorie als je een reistijdbonus hebt.
  6. Veel plezier in Eindhoven!

Hieronder leggen we je de stappen uit.

Studentenhuis Nassaustraat

1. Zo schrijf je je in bij Vestide

Je mag je al bij ons inschrijven als je 15 bent. Handig, want dan bouw je vast inschrijftijd op. We vinden het niet nodig om meer eisen te stellen aan je inschrijving. Wil je een kamer of studio gaan huren, dan gelden er natuurlijk wél voorwaarden.

Ok, ik schrijf me nu in bij Vestide!

2. Inschrijftijd opbouwen

Hoe lang je bij ons staat ingeschreven, bepaalt jouw kansen op een kamer of studio. En hoeveel inschrijftijd je nodig hebt, hangt af van de kamer die je zoekt. 

Stel: je hebt je 2 jaar geleden bij ons ingeschreven. Je hebt dus 2 jaar inschrijftijd. Je ziet een leuke kamer en je reageert erop. Hebben alle andere geïnteresseerden minder inschrijftijd dan jij? Dan is de kamer voor jou!

Reistijdbonus

Woon je ver weg, dan maken we het gemakkelijker voor je. Bij elke reactie op een woonruimte berekenen we hoe lang je erover doet om van huis naar Eindhoven te reizen. Doe je er lang over, dan krijg je extra inschrijftijd cadeau. Dan vind je sneller een kamer. Voorwaarde is wel dat je in Nederland woont. 

We noemen dit de reistijdbonus. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. 

We bereken je reistijdbonus automatisch met Google Maps. Die berekent jouw reistijd vanaf je adres naar station Eindhoven Centraal, aankomsttijd op maandagochtend om 08.00 uur. Als jij er 61 minuten of langer over doet, krijg je 6 maanden bonus. Doe je er minimaal 121 minuten over, dan krijg je zelfs 12 maanden.

3. Reageren op woonruimte

Je kunt meteen reageren op vrijgekomen kamers en studio's als je bent ingeschreven. Elke kamer of studio staat 7 dagen op onze website, met alle info die je nodig hebt. En natuurlijk met een knop om erop te reageren als je interesse hebt! Je mag op zo veel woningen reageren als je wilt. 
 
En voor de uitstellers: elke advertentie sluit om 0.00 uur. Als er in een advertentie staat dat je nog 1 dag kunt reageren, kun je nog dezelfde dag tot 0.00 uur reageren. 
 

Let op

Vanwege de extra drukte in deze corona tijd zijn wij helaas genoodzaakt om een limiet te stellen aan het aantal bezichtigingen die je als woningzoekende kunt doen. Dit was onbeperkt, maar om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen hebben wij dit moeten beperken tot max 3 aanbiedingen om een bezichtiging te komen doen.

Maak dus een bewuste keuze als je op een kamer of studio reageert!

Goed om te weten voor nieuwe studenten: als jij in september start met je studie, mag je vanaf mei bij ons komen wonen. Een aantal maanden voordat je begint met studeren dus!

Verhuizen naar je woonruimte

4. De kamer is voor jou (ok, bijna)

Je hebt gereageerd op een kamer en je hebt de langste inschrijftijd. Yes! De kamer is bijna voor jou! 

Je krijgt dan een mailtje van ons met alle informatie en we leggen je uit hoe je de kamer kunt gaan bekijken. Bevalt de kamer? Dan stuur je ons de gegevens die onder puntje 5 staan. 

5. We checken je gegevens

Als je de kamer wilt huren, checken we wel even of je aan de voorwaarden voldoet. We checken:

  • of je voltijd studeert in Eindhoven. We vragen je daarom om een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling;
  • of je reistijdbonus klopt. Dat checken we door je adres te controleren op het moment dat je gereageerd hebt op de woonruimte.
  • of je aan eventuele extra voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld of je echt met 2 personen in een 2-persoonsruimte gaat wonen.

Klopt alles? Dan tekenen we samen je huurcontract en krijg je de sleutel. 

6. Veel plezier in Eindhoven!

Dat moet wel lukken in ons keigezellige Eindhoven.

Samen inschrijven en reageren

Wil je samenwonen? Dat kan natuurlijk! Speciaal voor studenten die samen iets zoeken, hebben we appartementen met 1 of 2 slaapkamers. In de advertentie staat het er altijd bij als een appartement voor 2 personen is bedoeld.

Je schrijft je wel allebei apart in. Daarna koppel je jullie inschrijvingen aan elkaar. Die kun je ook weer loskoppelen als je toch niet samen wilt wonen.

Meer info: Alles over samenwonen