Nieuwbouw

Voor als je eens iets nieuws wilt

Bij een studentenhuis denk je al snel aan een knus, oud stadspand. Maar we bouwen ook nieuwe gebouwen. Soms doen we dat samen met Woonbedrijf, de woningcorporatie waar wij onderdeel van zijn. Dan komt er een mix van woningen. En soms bouwen we alleen voor studenten. Dit zijn de nieuwste gebouwen die we voor je hebben.

Duurzaam wonen in de Jan Tooropstraat

De oude studentenflat op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Willem van de Veldestraat in Eindhoven was toe aan een fikse opknapbeurt. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt, de buitenkant krijgt een nieuwe ‘warme jas’. Op de bovenste verdieping komen meer woningen, maar het gebouw wordt niet hoger. Ook het terrein wordt opgeknapt. 

De woningen krijgen een heel andere indeling. De oude groepswoningen transformeren we naar studio’s of 2-kamerappartementen voor studenten. De studio’s voor 1 persoon worden gemiddeld 23 m², de oppervlakte van de 2-kamerappartementen voor 2 personen varieert van 30 m² tot 38 m². Er is geen lift. De studio’s kosten ongeveer €590,00 en de 2-kamer appartementen circa €750,00. In deze bedragen zitten ook de servicekosten en de kosten voor gas, water, elektriciteit en internet. De woningen zijn bedoeld voor studenten die duurzaam willen wonen en leven.

Duurzaam en energiezuinig

De gevels worden zeer goed geïsoleerd, op het dak van het gebouw en op de fietsenbergingen plaatsen we zonnepanelen. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt. Sloopmateriaal uit het oude gebouw gebruiken we zoveel mogelijk opnieuw, zoals de wastafels. Na de renovatie hebben de studio’s en appartementen een energielabel A++ en zijn de energiekosten voor de bewoners laag. De appartementen hebben geen gas. Er komt wel een collectieve warmte-installatie op gas, maar over ongeveer 20 jaar is het gebouw makkelijk gasloos te maken.

Planning

De werkzaamheden zijn in december 2019 begonnen. Eind 2020 zijn de studentenwoningen klaar.

Interesse?

Vanaf 14 augustus 2020 bieden we deze studentenwoningen aan op deze website. Je kunt je alvast inschrijven als woningzoekende op deze website via ‘Direct regelen’ - ‘Inschrijven’ bovenin de menubalk. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

 

Klaar: 300 studio’s Lombokpad voor (internationale) studenten

In 5 maanden tijd hebben we 300 studentenwoningen gebouwd aan het Lombokpad in Eindhoven. Aanleiding was dat de Eindhovense onderwijsinstellingen een groei van ruim 6000 studenten verwachten. De bouw ging razendsnel en voorspoedig! Halverwege juli 2019 ging de eerste schop in de grond. Het eerste blok van 66 woningen was eind oktober 2019 al klaar en gemeubileerd om te verhuren. Half december 2019 waren alle 300 betaalbare studentenwoningen klaar.

De gemeubileerde studio’s zijn 3 bij 6 meter (18m2) en hebben een eigen keuken en badkamer met toilet. Ze zijn niet aangesloten op gas. De verwarming en warmwatervoorziening is namelijk elektrisch. Er liggen zonnepanelen op de daken. De huurprijs is 618 euro per maand. Dat is ínclusief energiekosten, water, internetaansluiting en servicekosten. Voor deze studio’s kun je huurtoeslag aanvragen. Je betaalt dan ongeveer 400 euro per maand.

Kijk hier of er nog studio’s (tijdelijk) te huur zijn!

Klaar: Havenhof met 56 studentenwoningen in het centrum

Een toplocatie! In het centrum van Eindhoven bouwden we samen met Woonbedrijf 56 duurzame studentenwoningen en 38 stadswoningen. De studentenwoningen zitten aan de stadkant, aan de Vestdijk. In een aantal minuten loop je naar Stratumseind. Het station en de onderwijsinstellingen liggen op ongeveer 5 minuten fietsen.

Bekijk hier in Google Maps de locatie.

Havenhof studentenwoningen voorkant

Studentenkamers Havenhof

Havenhof heeft 15 studentenkamers, verdeeld over 3 groepen met 5 kamers. Je deelt de woonkamer met keuken, de douche en het toilet met je groep. Je eigen kamer is ongeveer 15 m2. Je betaalt er ongeveer 200 euro per maand voor, exclusief servicekosten. 

Zelfstandige studio’s Havenhof

De 41 zelfstandige studio's zijn ongeveer 23 tot 26 m2 groot. Je hebt je eigen woon- en slaapkamer met keuken, een doucheruimte en toilet. En een eigen voordeur natuurlijk. De studio’s kosten ongeveer 400 tot 425 euro per maand, exclusief servicekosten.

Alle woonruimtes zijn verhuurd. 

Houd hier in de gaten of er iets vrijkomt.

Havenhof binnentuin

Klaar: SPACE-S

Bewoners hebben zelf deze bijzondere buurt met 402 woningen ontworpen! Dat leverde een mooie buurt op met een mix van woningen én heel betrokken bewoners. En dat op Strijp-S, het creatieve centrum van Eindhoven.

SPACE-S

Studentenkamers en studentenstudio’s op SPACE-S

Op SPACE-S zitten 86 studentenkamers in groepen van 4 tot 6 kamers en 57 zelfstandige studentenstudio’s. Je krijgt er gezamenlijke ruimtes, hofjes en daktuinen bij.

SPACE-S hofje

Reageren op SPACE-S

Dat werkt net even anders. Voordat SPACE-S klaar was, konden bewoners punten verdienen door mee te denken. Met deze punten konden zij een woning reserveren en later huren. Anders dan anders dus! En dat blijft. Als jij op SPACE-S wilt wonen, kom dan naar een Belangstellendenavond om je in te schrijven.

Zo doe je mee met SPACE-S!

Klaar: Aurora

In de zomer van 2016 gingen de eerste studenten in deze studentenflat op het terrein van de TU/e wonen. In totaal zitten er 303 woonruimtes in: kamers, kleine en grote studio’s en een appartement. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners. De woonruimtes zijn gemeubileerd en speciaal voor internationale studenten die tijdelijk naar Eindhoven komen. Je kunt er dus alleen via de TU/e een woonruimte boeken.

Aurora op terrein TU/e

Klaar: Cederlaan

Een opvallend en kleurrijk gebouw naast Strijp-S, met kamers, studio’s en appartementen. Een deel van de woonruimtes is speciaal voor internationale studenten die tijdelijk naar Eindhoven komen. Op de andere woonruimtes kan iedereen reageren. Goed nieuws als jij hier wilt wonen: er komt regelmatig iets vrij! Houd de vrijgekomen woonruimtes dus in de gaten.

Kijk of er iets vrij is op de Cederlaan.

Studentenflat Cederlaan