Huur opzeggen

Ga je ons echt verlaten?

Je huur opzeggen regel je in een paar minuten. Gewoon online. Je opzegtermijn is een maand, maar eerder opzeggen is slim!

Opzegtermijn: minimaal 1 maand

De opzegtermijn is minimaal één maand. Die maand gaat in op de dag dat wij je opzegging ontvangen. 

Met dit formulier zeg je je huur op.

Eerder opzeggen is slim! Dan heb je alle tijd om alles te regelen en is de kans groter dat je eventueel spullen over kunt dragen aan een nieuwe huurder.

Hoe laat je je woonruimte achter?

Als je verhuist, laat je je kamer of studio netjes achter. Maar wat is ‘netjes’ precies? Dit zijn de meest voorkomende klussen die je moet doen:

  • je woonruimte schoonmaken en al je spullen weghalen, behalve als we hier andere afspraken over maken;
  • al het schilderwerk moet er netjes uitzien en er zit geen verf op bijvoorbeeld de stopcontacten;
  • alle schroeven, spijkers, haken, stickers en plakband weghalen.
Je huur opzeggen

Eerste opname en eindopname

Nadat je je huur hebt opgezegd, komt de gebiedsbeheerder twee keer naar je toe. Hij of zij bekijkt dan samen met jou welke klussen je precies moet doen.

Eerste opname

Vlak na je opzegging komt de gebiedsbeheerder bij je langs voor de eerste opname. Je krijgt dan een ‘opnamerapport’. Dat is een lijst waarop precies staat wat je nog moet doen. En wat het kost als je het niet zelf doet. Ook kijken we welke spullen de volgende huurder misschien over kan nemen.

Eindopname

Op de laatste dag van je huurcontract controleren we of je alle klussen op de lijst hebt gedaan. Handig: je kunt dan meteen je sleutels inleveren.

De eindafrekening

Dat klinkt misschien een beetje gevaarlijk, maar zo heet de laatste berekening van alles wat je nog moet betalen of juist terugkrijgt. Na je verhuizing kun je nog twee afrekeningen krijgen:

  1. ongeveer 2 of 3 weken na je verhuizing krijg je de eindafrekening, bijvoorbeeld met te veel of te weinig betaalde huur of de kosten van klussen die je niet zelf hebt gedaan;
  2. de servicekostenafrekening maken we eens per jaar, rond juni. Dus niet meteen na je verhuizing.