Onderverhuur en huisbewaring

Wie past er op mijn kamer als ik op reis ben?

Een stage in het buitenland of een tijdje ergens anders studeren. Heel gaaf, maar eigenlijk wil je je kamer hier niet kwijt. Want je komt toch ooit weer terug. Hoe regel je dat?

Onderverhuren

Je mag je kamer niet onderverhuren en je mag je kamer niet leeg laten staan. Maar laten we snel doorgaan naar de oplossing: huisbewaring!

Wat is huisbewaring?

Terwijl jij weg bent, woont er tijdelijk iemand anders in jouw woonruimte. En als je terugkomt, kun je gewoon weer terug naar je vertrouwde kamer. Het verschil met onderverhuren is dat je toestemming hebt van ons en dat we goede afspraken maken. 

Huisbewaring duurt maximaal een jaar. Jij blijft verantwoordelijk voor je woonruimte. Jij betaalt dus de huur aan ons en we spreken jou erop aan als de huisbewaarder voor problemen zorgt. Maakt hij of zij het zo bont dat we vinden dat hij of zij moet vertrekken? Dan moet jij hieraan meewerken. 

Huur vragen bij huisbewaring

Je mag gewoon huur vragen aan de huisbewaarder, dat vinden we logisch! Je mag alleen geen winst maken. De huurprijs die je vraagt is dus maximaal de huur die jij aan ons betaalt, plus eventueel de kosten voor water en elektra.

Onderverhuur als je op reis gaat

Huisbewaring aanvragen

Klinkt goed? Regel de huisbewaring op tijd, want het duurt even voor alles goed is afgesproken. Zo vraag je huisbewaring aan:

  1. Zoek een huisbewaarder. Dat moet een voltijd student zijn, maar hij of zij hoeft niet per se in Eindhoven te studeren. Wij zoeken geen huisbewaarder voor je en we accepteren ook geen tussenpartij.
  2. Vul samen het aanvraagformulier in en maak vast afspraken, bijvoorbeeld over de huurprijs en wat jullie doen als er iets stuk gaat.

We boordelen je aanvraag en laten zo snel mogelijk weten of we akkoord zijn.