Overlast

Als het feestje van de buren voor jou geen feest is

Je zult je buren vast wel eens horen. En zij jou. Een vrijstaand huis zit er als student gewoon niet in. Maar als je echt last van elkaar hebt, moet daar wel een oplossing voor komen.

Praat met elkaar

Misschien hebben je buren helemaal niet door dat jij last van ze hebt. Praat dus eerst met elkaar. Maak samen afspraken en houd rekening met elkaar. De meeste overlast is zo al op te lossen. 

Overlast melden

Overlast melden bij Vestide

Kom je er samen niet uit? Meld de overlast dan bij ons. Dat kan met een mailtje, door te bellen of gebruik het meldformulier voor overlast. We hebben deze info nodig:

  • Naam en adres van degene die overlast veroorzaakt;
  • Een beschrijving van de overlast: wat is er aan de hand en hoe lang duurt het al?
  • Wat heb je zelf al gedaan om het op te lossen?
  • Eventueel de gegevens van andere die er ook last van hebben;
  • Jouw naam, adres, mailadres en telefoonnummer.

Wat doet Vestide bij overlast?

We bekijken per situatie wat we kunnen doen. Soms adviseren we je om buurtbemiddeling in te schakelen. Andere keren vragen we je om de overlast te blijven melden, zodat we een dossier op kunnen bouwen. We kunnen en willen iemand niet zomaar uit zijn of haar woning zetten natuurlijk.

Overlast melden bij de politie

De politie kan beter actie ondernemen dan wij. Meld zaken als geluidsoverlast, bedreiging of vernieling daarom bij de politie. Ook als de overlast op dat moment niet te zien is. Dat kan via 0900 – 8844 of via 112 bij een noodgeval.

Overlast melden bij de gemeente

Bij vervuiling in de buurt of als bijvoorbeeld de stoep kapot is, kun je de overlast melden bij de gemeente Eindhoven.