Coronavirus

Coronavirus updates

De overheid treft steeds meer maatregelen tegen het Coronavirus. We werken volgens de richtlijnen van het RIVM, waardoor ook wij onze dienstverlening verder moeten aanpassen. Hieronder lees je wat dit betekent:

Update 1 oktober: Woonwinkel gesloten en alleen spoedreparaties

Onze Woonwinkel is gesloten, tenzij je een afspraak hebt met één van onze medewerkers

Veel zaken regel je eenvoudig via deze website. Tijdens kantoortijden kun je ons ook bellen op 040 - 243 43 43. We bedanken je voor je begrip.

We voeren alleen spoedreparaties uit

Heb je een spoedreparatie? Bel ons dan via: 040 – 243 43 43. Als een medewerker van Woonbedrijf (of van onze leveranciers) je thuis bezoekt, dan gelden alle maatregelen van de overheid. Zo dragen zij een mondkapje en houden zij 1,5 meter afstand.

Let op: als je (of medebewoners) gezondheidsklachten hebt, dan moet de afspraak worden verzet.

Bij een spoedreparatie moet je denken aan een buitensluiting, gas- en waterlekkages. Andere zaken, zoals buitendeuren die niet meer open of dicht gaan, geen elektra in huis of reparaties die buiten de woning in de openbare ruimte moeten plaatsvinden, kunnen in sommige gevallen ook worden uitgevoerd.

We komen niet bij je thuis tenzij het noodzakelijk is

We vinden het belangrijk dat we op een veilige manier bij afspraken aanwezig kunnen zijn. Daarom hebben wij richtlijnen opgesteld:

 • Medewerkers met verkoudheids- of griepklachten, koorts etc. blijven thuis.
 • Heb je (of je huisgenoten) gezondheidsklachten of zit je in thuisquarantaine? Meld dit dan bij ons. We maken dan een nieuwe afspraak.
 • We desinfecteren onze handen.
 • Wij schudden geen handen en houden min. 1,5 meter afstand bij sociaal contact.

Update 30 maart: we hebben ons verhuurproces aangepast

Normaal gesproken komen we bij je langs als je je huur hebt opgezegd, en zijn we aanwezig bij de bezichtiging van een woning. Dat is nu helaas niet mogelijk en daarom hebben we ons proces aangepast:

Heb je je huur opgezegd?
De opname van de woning doen we telefonisch, via videobellen (facetime, whatsapp of skype). Zo kun je laten zien hoe de woning eruit ziet. Je krijgt uitleg van ons, over hoe het proces verder verloopt. Ook bespreken we of je zaken ter overname hebt, voor de nieuwe bewoner. Na de belafspraak krijg je een inspectierapport. Als de woning leeg is, levert je de sleutel in, in onze Woonwinkel.

Vestide doet daarna een eindinspectie in de lege woning en controleert of de woning weer klaar is voor de nieuwe bewoner. Wanneer nodig worden er reparaties uitgevoerd.

We bellen de nieuwe bewoner om een afspraak te maken voor het ophalen van de sleutel in onze Woonwinkel. Daarna bellen we de nieuwe bewoner om te vragen of de woning naar wens is opgeleverd en of er nog vragen zijn.

Ben je woningzoekend en mag je een woning gaan bezichtigen?
We doen een telefonische intake. Je wordt gevraagd om de noodzakelijke documenten naar ons te mailen. De eerste geïnteresseerde mag de woning gaan bezoeken. Hier is geen medewerker van Vestide bij aanwezig. Je haalt de sleutel, op afspraak, op in onze Woonwinkel. De woning is dan al leeg. Na de bezichtiging breng je de sleutel terug naar onze Woonwinkel.

Als je de woning neemt, sturen wij je het huurcontract per mail. Deze stuur je getekend naar ons terug. Vervolgens haal je je sleutel op (op afspraak) op in onze Woonwinkel. 

We nemen contact met je op om te vragen of alles goed verlopen is, en geven uitleg over de installaties in de woning.

Als de vertrekkende huurder zaken ter overname heeft, dan krijg je de contactgegevens van de vertrekkende huurder om dit samen af te stemmen.

Update 27 maart: Vestide volgt de instructies van de GGD

Vestide heeft als verhuurder geen leidende rol bij het coronavirus. Die rol is voor de GGD. Wij volgen de strikte maatregelen en instructies op die zij stellen. Wanneer je verschijnselen van het virus vertoont en minimaal 38,5 graden koorts hebt, blijf dan binnen. We adviseren je om dan direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Deze zal je indien nodig doorverwijzen naar de GGD.

Ook al zijn we niet in ‘de lead’, wij vinden het wel belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Omdat de GGD, vanwege de privacywetgeving, geen informatie door mag geven aan ons willen wij je vragen om ons te informeren wanneer je (mogelijk) besmet bent en hierover contact hebt gehad met de GGD. We willen je ook vragen om dit te adviseren aan huisgenoten in diezelfde situatie. We willen benadrukken dat dit niet verplicht is, maar op basis van recente ervaring, hopen we dat we met iets meer informatie de GGD en jou beter kunnen ondersteunen.

Hygiëne maatregelen
Uiteraard gelden hiervoor de algemene voorschriften van de GGD:

 • Was regelmatig je handen met water en zeep
 • Nies in je ellenboog in plaats van in je handen
 • Maak gebruik van papieren zakdoekjes die je na gebruik direct weggooit.
 • Schud geen handen
 • Houd waar mogelijk 1,5 meter afstand van andere personen

Extra aandacht voor hygiëne van ‘contactoppervlakken’ is ook een belangrijke maatregel die je kunt treffen tegen virussen. Het betreft hier bijvoorbeeld tafeloppervlakken, toetsenborden en deurklinken. We adviseren je om hier in jouw eigen omgeving extra aandacht aan te geven. Vestide heeft de schoonmaakbedrijven geïnstrueerd extra aandacht te besteden in de gezamenlijke ruimtes aan deurklinken, liftknoppen en trapleuningen.

Algemene informatie over het coronavirus vind je op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

Update 20 maart: dit zijn onze maatregelen

Heb je mogelijk een probleem met het betalen van de huur door de gevolgen van het coronavirus?

We begrijpen dat de huidige tijd onzekerheid kan geven over je inkomen. Voor studenten die door de gevolgen van het coronavirus mogelijk hun huur niet of niet volledig kunnen betalen, is het (onder voorwaarden) mogelijk om een aanvraag tot uitstel van de huurbetaling in te dienen en hiervoor een betalingsregeling met ons te treffen. Hiervoor kun je ons bellen op 040 - 297 93 80.

Een bezoek aan onze Woonwinkel is alleen mogelijk voor het ophalen en inleveren van sleutels

Heb je je huurcontract opgezegd, of krijg je een nieuwe woning aangeboden? In overleg met onze medewerker kun je in onze Woonwinkel de sleutels inleveren of ophalen (het ophalen van sleutels gebeurt alleen op afspraak).

We voeren alleen spoedreparaties uit

Heb je een spoedreparatie (zoals een gaslek of als je buitengesloten bent door een kapot slot)? Dan bel je ons en wordt de reparatie uitgevoerd. Alle niet-spoed-reparaties worden uitgesteld totdat de maatregelen rondom het Coronavirus niet meer gelden.

Al geplande reparatieverzoeken worden afgezegd: een nieuwe afspraak wordt later gemaakt.

We wensen je veel sterkte en beterschap als je ziek bent. We danken je voor je begrip en medewerking!

Medewerkers Woonbedrijf

Nb: bij persoonlijk contact volgen wij de richtlijnen van het RIVM:

 • We vragen je om onze Woonwinkel niet te bezoeken als je verkouden bent. Onze medewerkers en zakelijke partners volgen dit advies ook op. We rekenen hierbij op je begrip en medewerking.
 • Een bezoek aan ons kantoor is alleen mogelijk op afspraak. Let dan extra goed op je handhygiëne:
  o Was of desinfecteer je handen zodra je binnen komt.
  o Nies of hoest in je elleboogholte.
  o Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
  o Was na gebruik van zakdoekjes je handen.
  o Vermijd persoonlijk contact. Volgens de richtlijnen van het RIVM houden wij een afstand van twee meter aan. 
 • Ook onze medewerkers die bij jou aan de deur komen, volgen de richtlijnen van het RIVM.


We volgen de situatie op de voet. De laatste informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we je op de hoogte via deze website.