Privacy en cookies

We beloven dat je gegevens veilig zijn

Jij vindt jouw privacy belangrijk. Wij ook. Dus we gaan natuurlijk netjes om met jouw gegevens. Cookies gebruiken we alleen om de website beter te maken voor jou. Op deze pagina leggen we je precies uit hoe het zit met jouw privacy.

Privacy: de samenvatting

We gebruiken je gegevens alleen voor onze eigen administratie en voor onze dienstverlening aan jou. Nergens anders voor. We geven jouw gegevens dus niet aan anderen, tenzij je hier zelf toestemming voor geeft. We vragen alleen om de gegevens die we echt nodig hebben. En we bewaren ze niet langer dan nodig. In Mijn Vestide kun je ook zelf jouw gegevens aanpassen.

Natuurlijk houden we ons aan de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). De Autoriteit Persoonsgegevens houdt hier toezicht op.

AVG

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG), of General Data Protection Regulation (GDPR). Dit is de Europese privacywet. 

Jouw persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die te herleiden zijn tot één persoon. Denk aan je naam, adres, telefoonnummer en je rekeningnummer. Anonieme gegevens zijn dus geen persoonsgegevens.

We delen de persoonsgegevens op in 3 categorieën:

  1. Naam en contactgegevens: voornaam, achternaam, adres, historische adressen, e-mailadres en telefoonnummer.
  2. Studiegegevens: je bewijs van inschrijving aan je studie. 
  3. Betaalgegevens: rekeningnummer en betaalhistorie.
  4. Bijzondere persoonsgegevens: gegevens voor de Sancties en Kansenlijst.

Hiervoor gebruiken we je gegevens

Voor je inschrijving vragen om je naam, e-mailadres, geboortedatum en adres. Deze gegevens hebben we nodig om jou te herkennen, om je reistijdbonus te berekenen en voor je account in Mijn Vestide. Pas als je gaat reageren op woonruimtes vragen we om je studie. Je kunt namelijk alleen bij ons huren als je studeert.

Als je een kamer hebt gevonden, hebben we wat meer gegevens nodig. Zoals je betaalgegevens. 

Soms gebruiken we je gegevens nog in andere situaties. Onze klantenservice heeft gegevens van je nodig om je goed te helpen en soms gebruiken we je gegevens voor onderzoek. En tenslotte, maar dat geldt vast niet voor jou, gebruiken we je gegevens voor het afhandelen van juridische geschillen en het bestrijden van fraude.

We gebruiken je gegevens voor 4 hoofddoelen:

Doel 1: leveren van diensten

  • Inschrijven in onze systemen
  • Opmaken van het huurcontract
  • Klantenservice 
  • Authenticatie
  • Transacties uitvoeren en rekeningoverzichten versturen
  • Het onderhoud van de woning

Doel 2: Onderzoek en statistiek

  • Bijhouden van het aantal (nieuwe) klanten
  • Analyseren van deze data

Doel 3: voorkomen van huurachterstand/ aanpak van overlast en fraude

  • Bijhouden van huurachterstand
  • Onderzoek naar woonoverlast
  • Onderzoek naar woonfraude

Doel 4: juridische geschillen

  • Het afhandelen van dossiers met een juridisch geschil
  • Bij een notering op de Sancties en Kansenlijst

Toestemming en verplichting gebruik persoonsgegevens

We kunnen onze dienstverlening aan jou alleen uitvoeren als we bepaalde gegevens van je hebben. Dan zijn je gegevens dus min of meer verplicht.

Enquête en nieuwsbrief

We stellen je heel graag vragen over onze dienstverlening en over hoe je bij ons woont. Zo weten we wat we goed doen én hoe we jou en andere studenten beter kunnen helpen. Maar we respecteren jouw privacy ook. Je kunt dus op elk moment aangeven dat je geen enquêtes wilt krijgen.

In een aantal gebouwen werken we met nieuwsbrieven. Hierin staat belangrijke info over jouw woonruimte, de directe omgeving en over andere zaken die met het huren te maken hebben. Je hoeft niet bang te zijn dat we je lastig vallen met reclamemailtjes. Als je toch echt onze nieuwsbrieven niet wilt ontvangen, kun je je natuurlijk uitschrijven.

Wettelijke verplichting

We kunnen jouw huurcontract alleen maken als we een aantal gegevens van je hebben. De wet stelt eisen aan het contract én aan de fase voordat we het contract tekenen. Daarom checken we bijvoorbeeld je studie voordat we je contract tekenen. We volgen dus steeds de wet bij het verzamelen van je gegevens.

Cameratoezicht in de Woonwinkel

In onze Woonwinkel hangen camera’s. Geen zorgen, niemand houdt jou in de gaten. We gebruiken de beelden en het geluid alleen als dat om veiligheidsredenen nodig is. Na twee weken wissen we de opnames.

Delen van gegevens met andere partijen

TU/e, Fontys en Catharina Ziekenhuis

Als jij een gemeubileerde woonruimte bij ons boekt via de TU/e, Fontys Hogescholen of het Catharina Ziekenhuis, krijgen wij gegevens van jou van je onderwijsinstelling. Zoals je naam, contactgegevens, je e-mailadres en je studie. Met deze gegevens maken wij inloggegevens voor je aan. Jij krijgt daarna een mailtje met je inloggegevens, zodat jij zelf een woonruimte kunt boeken.

Natuurlijk maken wij goede afspraken met je onderwijsinstelling over het doorgeven van deze gegevens. We zorgen er samen goed voor!

Andere partijen

Voor een aantal van onze diensten schakelen wij andere partijen in. Bijvoorbeeld aannemers voor het onderhoud aan je woning. Deze partijen maken vaak zelf een afspraak met je, dus wij geven in elk geval je adres en soms ook je naam en/ of je e-mailadres.

Ook werken we samen met onder meer de politie en gemeente bij de aanpak van overlast, fraude en hennep. We werken dan volgens een convenant.

En we werken samen met een aantal softwareleveranciers. Met hen sluiten we altijd een verwerkingsovereenkomst om jouw gegevens te beschermen.

Gebruik van gegevens buiten de EU

Ons uitgangspunt is om jouw persoonsgegevens alleen binnen de EU te verwerken. De AVG geldt binnen de hele EU, dus we kunnen je gegevens zo altijd op een passend niveau beschermen.

Beveiliging van jouw gegevens

We beveiligen je gegevens goed, zodat je gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen of verloren raken. Bijvoorbeeld door encryptie en het trainen van onze medewerkers. Ons beveiligingsniveau past bij de technische ontwikkelingen. Als we je gegevens delen met andere organisaties, zorgen we dat ook zij je gegevens goed beschermen.

Bewaartermijn van je gegevens

We bewaren je gegevens nooit langer dan nodig en/ of wettelijk is toegestaan. Hoe lang dat is, hangt af van het type gegevens en waarvoor we ze gebruiken. 

Je rechten

Altijd fijn om te weten wat je rechten zijn:

  • Recht van inzage: je mag zien welke persoonsgegevens we van jou verwerken.
  • Recht van correctie: je mag fouten in je persoonsgegevens laten aanpassen. 
  • Recht van verwijdering: je mag ons vragen je gegevens te verwijderen als we ze niet meer nodig hebben voor het doel waarvoor we ze gevraagd hebben. Behalve als wij verplicht zijn je gegevens te bewaren, bijvoorbeeld voor de Belastingdienst.
  • Recht op beperking: voor de bovenstaande verzoeken hebben wij even tijd nodig. Je mag ons in deze periode vragen om een beperking van de gegevens die wij van je verwerken. 
  • Recht van dataportabiliteit: je mag ons vragen om alle gegevens die we van jou verwerken, over te dragen aan een andere organisatie. Maar alleen als we ze verwerken op basis van toestemming of overeenkomst, niet als we de verwerken op wettelijke grond. 
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens als we deze gebruiken voor een gerechtvaardigd of algemeen belang. Er wordt dan een belangenafweging gemaakt.

Vraag of klacht over privacy

Als je helemaal tot hier bent gekomen met lezen, weet je dat we er alles aan doen om jouw privacy te beschermen. Als je toch een vraag, verzoek of klacht hebt, kun je die het best naar ons mailen via info@vestide.nl. Dan zoeken we samen een oplossing. Als we er samen niet uitkomen, dan kun je je klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Via een formulier kun je inzage in je persoonsgegevens of correctie ervan aanvragen. Je kunt het formulier het best in onze Woonwinkel aanvragen en meteen daar invullen. Je moet je namelijk legitimeren met een origineel legitimatiebewijs als je het formulier bij ons inlevert. Geen kopie dus. Maar je kunt het formulier ook telefonisch aanvragen via 040-297 93 80 en het daarna inleveren in onze Woonwinkel.

Deze gegevens delen we niet:

  • Aantekeningen en notities die wij voor intern gebruik maken;
  • Persoonsgegevens van anderen. Stel dat jij een klacht indient over een andere huurder, dan delen we je klacht niet met je buurtman; 
  • Persoonsgegevens die worden gebruikt voor de voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten. In artikel 23 AVG staan de uitzonderingen.

Cookies

Een cookie op zijn tijd slaan we niet af. Maar het moet ook niet te gek worden. Een bescheiden cookietrommel voor ons dus.

Cookies voor de marketing dan? Nope. Die zitten bij ons niet in de cookietrommel.

Functionele cookies

We gebruiken cookies alleen om de site gemakkelijker te maken. De functionele cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je niet telkens dezelfde gegevens hoeft in te voeren. Ben je eenmaal ingelogd, dan blijf je dat de rest van je bezoek gewoon. En je hoeft niet telkens je taal te kiezen.

Functional cookies Vestide

Analytische cookies

De analytische cookies gebruiken we om te zien hoe we de website kunnen verbeteren voor jou. We meten via Google Analytics en Hotjar.

In Google Analytics gebruiken we de optie die jouw IP-adres anoniem maakt. We weten dus niet wie je bent. Google kan de anonieme informatie aan andere partijen doorgeven als Google hier wettelijk toe verplicht wordt of als andere partijen informatie namens Google verwerken.

Analytic cookies Vestide

Websites van derden

We linken wel eens naar andere websites en zij wel eens naar ons. Misschien overbodig, maar deze privacy- en cookieverklaring geldt alleen voor onze website, niet voor de websites van anderen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de manier waarop deze websites met jouw gegevens omgaan.

Cookies weigeren en verwijderen

De website werkt het allerbest met cookies. Als jij zo veel mogelijk gemak wilt, moet je dus de cookies even accepteren. Dat doe je door op Accepteren te klikken of door de website te blijven gebruiken.

Liever geen cookies? Je kunt ze natuurlijk uitzetten. Houd er wel rekening mee dat de website dan soms niet helemaal optimaal werkt. Zo zet je ze uit:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Edge
Safari (iOS)
Safari (macOS)

Als je niet wilt dat Google Analytics informatie verzamelt over je bezoeken, kun je de Google Analytics Opt-out Add-on installeren.

Installeer Google Analytics Opt-Out Add-On.

Contact met Vestide over privacy en cookies

Vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten! Dat kan via info@vestide.nl of 040-297 93 80. 

Disclaimer

Die hoort erbij. Je kunt geen rechten ontlenen aan alles wat je op deze website leest. En op de foto’s zit copyright©. Vraag het ons dus even netjes als je iets wilt gebruiken, wij zijn de beroerdste niet!