Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Het plan

Haven bestaat uit de gebouwen Castor, Pollux en Terra, die samen 735 studentenwoningen omvatten. De complexen staan op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Dit nieuwbouwcomplex leveren we op in augustus 2024.

In de toren Castor aan de westkant komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren Pollux bestaat uit 371 studentenwoningen. De torens zijn ongeveer 50 meter hoog met in totaal 14 woonlagen. Tussen de twee torens bevindt zich Terra, met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen. Hier komen groepswoningen met 6 of 8 studentenkamers.

In de toren Castor aan de westkant komen:

• 28 groepswoningen voor 4 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer (ca. 25m2), keuken en badkamer. De kamers zijn 14 à 15 m2.

• 112 studio’s voor 1 persoon, met een eigen keuken en badkamer. De studio’s zijn ongeveer 24 m2.

• 54 appartementen voor 2 personen, met een eigen keuken en badkamer. Deze zijn ongeveer 37 m2

In de toren Pollux aan de oostkant komen:

• 28 groepswoningen voor 6 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer (ca. 29m2), keuken en badkamer. De kamers zijn tussen de 15 tot 17 m2.

• 173 studio’s voor 1 persoon, met eigen keuken en badkamer. Deze zijn ongeveer 24 m2.

• 30 appartementen voor 2 personen, met een eigen keuken en badkamer. De appartementen zijn rond de 37 m2.

In de laagbouw Terra komen:

• 5 groepswoningen voor 6 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer (28m2), keuken en badkamer. De kamers zijn 15 tot 18 m2.

• 7 groepswoningen voor 8 personen, met een gemeenschappelijke woonkamer (41m2), keuken en badkamer. De kamers zijn 15 tot 18 m2.


Community spaces in Haven

Als verlengde van jouw woonruimte zijn er in de complexen gemeenschappelijke ruimtes, waar je samen kan komen om samen te eten, te ontspannen en samen activiteiten kan ondernemen. In toren Castor zijn 7 gemeenschappelijke ruimtes van rond de 35 m2, met een 6 meter hoog plafond, die elk een eigen thema hebben die met input van studenten zijn ontworpen. In toren Pollux zijn 14 gemeenschappelijke ruimtes van rond de 13 m2, waar ruimte is om samen te komen en waar deelkasten zijn om bijvoorbeeld boeken uit te wisselen met je buren.

Thuishonk The Hangout

Verder is er voor de bewoners van Haven The Hangout. Dit is het thuishonk van de Haven community en bevindt zich in de laagbouw. The Hangout biedt ruimte voor samen komen: overdag in café-setting, ‘s avonds in bar-setting. Het beheer, de organisatie en invulling van activiteiten wordt door bewoners van Haven gedragen: zo is er ruimte voor eigen initiatieven en uitwisselingen tussen bewoners.

Zoals je kunt zien op de plattegrond komt er ruimte voor water: de boulevard aan de Blauwe Loper. Bij de laagbouw Terra is er een fijne buitenruimte om te ontspannen. Naast de groepswoningen in Terra komen er winkels, horeca of organisaties. Op dit moment loopt het proces nog om passende ondernemers met een sociaal hart te vinden als aanvulling op het bestaande aanbod op de TU/e campus. In de zomer maken we bekend welke ondernemers dit zijn. Naast de studentwoningen zijn er ongeveer 160 nestkasten voor vogels en vleermuizen in de gevels en op het groene dak van de laagbouw aanwezig. De beplanting op het terrein en op het dak van de laagbouw voorziet in de voeding van de vogels en vleermuizen in het gebied.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.