Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

De schoonmaak

De meeste schoonmaakklussen doe je zelf. We leggen je hier uit wat de afspraken zijn en waar je bijvoorbeeld je afval laat.

JE EIGEN WOONRUIMTE SCHOONMAKEN

Je eigen woonruimte maak je zelf schoon. We controleren niet of je dat doet natuurlijk. We controleren wél of je je woning netjes achterlaat als je verhuist.

GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES SCHOONMAKEN

In de woongroep of het studentenhuis maken jullie zelf de gedeelde ruimtes schoon, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en de tuin. Hier maken jullie zelf afspraken over.

ALGEMENE RUIMTES SCHOONMAKEN

In flatgebouwen maken wij de algemene ruimtes schoon, zoals de gangen, entrees en de lift. Jij hoeft er alleen voor te zorgen je geen spullen en afval in de ruimtes zet.

RAMEN WASSEN

De ramen van jouw kamer of studio was je zelf, van binnen en van buiten. Behalve als je er vanwege de hoogte zelf niet bij kunt natuurlijk. Woon je in een woongroep, dan wassen jullie ook samen alle ramen waar jullie zelf bij kunnen.

Wij wassen de ramen waar je zelf dus niet bij kunt. En we wassen de ramen van de algemene ruimtes van flatgebouwen, bijvoorbeeld op de galerij.

AFVAL

CONTAINERS BIJ STUDENTENHUIZEN

Bij sommige studentenhuizen staan containers in de tuin. In de grijze container kun je je afval kwijt, in de groene etensresten en groen afval. Jullie zorgen er zelf voor dat je de containers op tijd aan de straat zet, zodat ze geleegd kunnen worden.

Zoek op wanneer jullie container wordt geleegd.

FLATGEBOUWEN

Elk flatgebouw is anders, maar meestal kun je op de volgende plekken je afval kwijt:

  • Afvalzakken: in een ondergrondse container vlakbij de ingang. Je maakt deze open met je Cure Milieupas of in sommige gevallen een andere pas zoals een studentenpas of je betaalpas. Een Cure Milieupas ontvang je pas als je je inschrijft op je nieuwe adres bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van Cure.

  • Papier: in veel gebouwen zit een speciale ‘papier-brievenbus’. Bij andere gebouwen staat een grote container voor papier en karton.

ANDER AFVAL

  • Groot afval: met je Cure Milieupas kun je je groot afval gratis naar de milieustraat brengen.

  • Voor plastic en glas staan vaak speciale containers bij winkelcentra.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.