Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Huisbewaring

Wie past er op mijn kamer?

Een stage in het buitenland of een tijdje ergens anders studeren, maar je wil je woonruimte niet kwijt. Hoe regel je dat?

HUISBEWAREN

Je mag je woonruimte niet onderverhuren en leeg laten staan. Wat wel kan is kiezen voor huisbewaring.

WAT IS HUISBEWARING?

Terwijl jij weg bent, woont er tijdelijk iemand anders in jouw woonruimte. En als je terugkomt, kun je gewoon weer terug naar je vertrouwde kamer. Het verschil met onderverhuren is dat je toestemming hebt van ons en dat we goede afspraken maken.

  • Huisbewaring duurt maximaal een jaar.

  • Jij blijft verantwoordelijk voor je woonruimte. Jij betaalt dus de huur aan ons en we spreken jou erop aan als de huisbewaarder voor problemen zorgt. Maakt hij of zij het zo bont dat we vinden dat hij of zij moet vertrekken? Dan moet jij hieraan meewerken.

  • Alleen voor studiegerelateerde zaken kan je je woonruimte in huisbewaring geven.

HUUR VRAGEN BIJ HUISBEWARING

Je mag gewoon huur vragen aan de huisbewaarder, dat vinden we logisch! Je mag alleen geen winst maken. De huurprijs die je vraagt is dus maximaal de huur die jij aan ons betaalt, plus eventueel de kosten voor water en elektra.

HUISBEWARING AANVRAGEN

Klinkt goed? Regel de huisbewaring op tijd, want het duurt even voor alles goed is afgesproken. Zo vraag je huisbewaring aan:

  1. Zoek een huisbewaarder. Dat moet een voltijd student zijn, maar hij of zij hoeft niet per se in Eindhoven te studeren. Of een PhDer die verbonden is aan de TU/e. Wij zoeken geen huisbewaarder voor je en we accepteren ook geen tussenpartij.

  2. Vraag online huisbewaring aan op de pagina huurcontract aanpassen.

We beoordelen je aanvraag en laten zo snel mogelijk weten of we akkoord zijn.

Huisbewaring aanvragen
Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.