Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Huur opzeggen

Je huur opzeggen regel je in een paar minuten.

OPZEGTERMIJN: MINIMAAL 1 MAAND

Die maandopzegtermijn gaat in op de dag dat wij je opzegging ontvangen. De einddatum kan alléén op een werkdag vallen.

EERSTE OPNAME EN EINDOPNAME

Nadat de huur is opgezegd plannen we twee opnames in: de eerste- en de eindopname. De datum en tijd van de eerste opname vind je in de brief met de bevestiging van huuropzegging.

EERSTE OPNAME

Vlak na je opzegging komt de beheerder bij je langs voor de eerste opname. Je krijgt daarna een ‘opnamerapport’. Dat is een lijst waarop precies staat wat je nog moet doen en wat het kost als je het niet zelf doet. Ook kijken we welke spullen de volgende huurder misschien over kan nemen.

EINDOPNAME

Op de laatste dag van je huurcontract controleren we of je alle klussen op de lijst hebt gedaan en de sleutels hebt ingeleverd. Je bent zelf niet aanwezig bij de eindopname.

OVERNAMES

Heb je overnames en is er een nieuwe huurder voor je woning gevonden voor de einddatum van jouw contract? Dan bespreken jullie onderling de overnames. In het opnamerapport van de eerste opname vind je een overnameformulier, deze vullen jullie samen in. Je retourneert het formulier naar Vestide vóór de einddatum van jouw contract.

GEEN NIEUWE HUURDER BEKEND

Als je nog spullen ter overname in je kamer of studio hebt en er is voor je einddatum geen nieuwe huurder gevonden, dan kan je onder voorwaarden bepaalde overnames laten liggen. De beheerder geeft tijdens de eerste opname aan om welke spullen dit gaat en wat de voorwaarden zijn.

DE EINDAFREKENING

Dit is de laatste berekening van alles wat je nog moet betalen of juist terugkrijgt. Na je verhuizing kun je nog twee afrekeningen krijgen:

  1. Ongeveer 8 weken na je verhuizing krijg je de eindafrekening, bijvoorbeeld met teveel of te weinig betaalde huur of de kosten van klussen die je niet zelf hebt gedaan.

  2. De servicekostenafrekening maken we eens per jaar, rond juni. Dus niet meteen na je verhuizing.

Mijn huur opzeggen
Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.