Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Huurcontract

Je huurcontract tekenen is een officieel moment. Het is ook een belangrijk document, waar jouw rechten en plichten en die van ons in staan.

HET HUURCONTRACT

Wat er in jouw huurcontract staat, hangt af van het type woning dat je van ons huurt. We sturen je jouw huurcontract via e-mail voordat je deze tekent. Je kunt hem dus rustig doornemen en ondertekenen.

LOOPTIJD HUURCONTRACT

Helaas, er komt een moment waarop we afscheid moeten nemen. Als je niet meer voltijd studeert in Eindhoven, moet je dit binnen een maand aan ons doorgeven. Wij zeggen dan je huur op. Je krijgt van ons altijd een paar maanden de tijd om de woning te verlaten en we stemmen dit goed met jou af.

CONTROLE STUDIE

We controleren jaarlijks of je nog studeert. Als we zien dat je niet meer studeert, dan bepalen wij de einddatum van je contract.

SHORTSTAY (ALL-IN) CONTRACT & TIJDELIJKE HUURCONTRACTEN

Voor onze gemeubileerde verhuur kennen we shortstay-all-in contracten, voor een vaste periode, zodat je in ieder geval het hele semester kunt blijven wonen. speciaal voor Exchange studenten dus. De kamers houden we daar speciaal voor gereserveerd, dus zo’n contract kan je niet tussentijds opzeggen. Voor de overige internationale studenten en PhD’s hanteren we tijdelijke contracten, waarin we vooraf een einddatum afspreken. De kamers en woningen zijn gereserveerd, verlengen is niet mogelijk!

SAMENWONEN EN JE HUURCONTRACT

Woon je samen en stopt één van jullie met studeren? Soms mag je dan in je appartement blijven, soms niet. Dat zit zo:

Er is altijd een hoofdhuurder. Dat is degene die het huurcontract heeft getekend. Hebben jullie samen het huurcontract getekend of zijn jullie getrouwd? Dan is de ander de medehuurder. Een medehuurder is eigenlijk hetzelfde als een hoofdhuurder. Als één van jullie stopt met studeren maar de ander studeert nog wel, mogen jullie blijven.

Als de ander er later bij is gekomen of jullie staan niet samen op het contract, dan is de tweede persoon de inwoner. Als de hoofdhuurder niet meer studeert, moeten jullie allebei verhuizen.

Alles over samenwonen

AANDACHTSPUNTEN

Een aantal aandachtspunten in je huurcontract:

  • Jij bent verantwoordelijk voor je woonruimte, ook als bijvoorbeeld je bezoek voor problemen zorgt.

  • Schoon, heel en veilig zijn bij ons de uitgangspunten voor onze woningen. We verwachten dat jij daar aan meewerkt. Dat is ook wel zo prettig voor jezelf en je huisgenoten.

  • Wil je huisdieren? Vraag ons eerst per e-mail om toestemming.

  • Houd rekening met elkaar.

  • Vergeet niet je bij de gemeente aan te melden op je nieuwe adres.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.