Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Klussen en inrichten

Wil je de inrichting van je kamer, studio of appartement veranderen? Dat mag, maar check het eerst even bij ons.

DE BASISREGEL VOOR KLUSSEN

Alleen veranderingen die zonder hoge kosten weggehaald kunnen worden, zijn toegestaan. Alle andere veranderingen zijn niet toegestaan, behalve als Vestide er toestemming voor geeft. Alles moet schoon, heel en veilig zijn.

Bij twijfel: vraag het ons! Dat kan via ons contactformulier.

JE MUREN VERVEN EN BEHANGEN

Je mag je muren altijd verven in de kleuren die je wilt. Ook een muurschildering maken of behangen zijn toegestaan. Dit geldt voor wanden, kozijnen, deurposten en verwarming. Als schilderwerk of behang beschadigd is geraakt, vragen we je misschien wel om dat weer wit te maken voordat je vertrekt.

Keukenkasten, badkamertegels en meubels van Vestide mag je niet verven. Alle algemene en gemeenschappelijke ruimtes worden gedaan door Vestide.

PLANKEN, LIJSTEN EN GORDIJNEN OPHANGEN

Het hangt van je woning af of dit mag. In gemeubileerde woningen hangt meestal een systeem aan het plafond, waaraan je lijsten op kunt hangen. Je mag dan zelf geen gaten boren.

Bij andere woningen mag je wel boren in de muur. Op voorwaarde dat je goede spullen gebruikt natuurlijk.

VLOER LEGGEN

Huur je een gestoffeerde woning van ons? Dan ligt er een vloer, die je ook moet laten liggen.

In alle andere kamers en studio’s kies je zelf je vloer. Ook niet onbelangrijk: een vloer is verplicht. Soms kun je de vloer overnemen van de vorige bewoner of er ligt sowieso al een vloer.

Kies je voor een harde vloer, zoals laminaat? Zorg dan voor een goede ondervloer. Die moet minimaal 10dB geluidsdemping hebben. Geen idee wat dat is? Geeft niks, het staat gewoon op de verpakking.

BUITENKANT VAN HET HUIS

Aan de buitenkant van het gebouw mag je niks veranderen.

Heb je een tuin of balkon? Dan moet je er zelf, samen met je huisgenoten, voor zorgen dat deze netjes blijft.

GEZAMENLIJKE WOONKAMER EN KEUKEN INRICHTEN

Maak er gerust iets gezelligs van!

Huur je een gemeubileerde kamer, dan zorgen wij ook voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes. In overleg met je huisgenoten mag je natuurlijk extra decoratie of meubels neerzetten.

Maar in de meeste studentenhuizen zorgen jullie zelf voor de inrichting. Zeker in de oudere studentenhuizen komen we een bonte verzameling aan meubels en spullen tegen. Vinden we prima! Zolang je alles in overleg met je huisgenoten doet en alles veilig, heel en schoon houdt natuurlijk.

En ook hier geldt dat je het ons altijd even kan vragen als je twijfelt of iets wel of niet mag.

GALERIJEN, TRAPPENHUIZEN EN ENTREES INRICHTEN

Hier kunnen we kort over zijn: in de algemene ruimtes mag je niets neerzetten, ophangen of verven. Dat zijn de gangen, entrees, trappenhuizen, liften enzovoorts. 

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.