Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Overlijden

Er komt heel wat op je af als je naaste overlijdt. Naast dat je door een emotioneel zware periode heen gaat, zijn er ook veel dingen die je moet regelen. Wij zijn er graag om je daarbij te helpen.

Wat moet je doen met de huur?

Als iemand overlijdt wordt de huur niet automatisch stopgezet. Er zijn verschillende situaties die voor kunnen komen.

Overlijden hoofdhuurder, zonder medehuurder of inwoner

De erfgenamen, vaak de ouders van de student, kunnen de huur opzeggen. De termijn hiervoor is één maand. Je zegt de huur op via het contactformulier. Klik het onderwerp ‘Overlijden doorgeven’ aan en voeg de akte van overlijden als bijlage toe.

Overlijden hoofdhuurder, medehuurder aanwezig

De erfgenamen, vaak de ouders van de student, geven het overlijden aan ons door via het contactformulier. Klik in het contactformulier op het onderwerp ‘Overlijden doorgeven’. Voeg de akte van overlijden als bijlage toe. De huurovereenkomst wordt daarna voortgezet op naam van de medehuurder.

Overlijden hoofdhuurder, inwoner aanwezig

De inwoner kan de huur niet overnemen van de overleden hoofdhuurder. De erfgenamen, vaak de ouders van de student, zeggen de huur op. De termijn hiervoor is één maand. Je zegt de huur op via het contactformulier. Klik het onderwerp ‘Overlijden doorgeven’ aan en voeg de akte van overlijden als bijlage toe. De inwoner zal dan de woning moeten verlaten.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.