Huurcontract

De afspraken en de regels horen erbij

Je huurcontract tekenen is een officieel momentje. Yes, nu is het jouw kamer/ studio/ appartement! Het is ook een belangrijk document, waar jouw rechten en plichten en die van ons in staan. Toch wel slim om die even goed door te nemen.

Het huurcontract

Wat er in jouw huurcontract staat, hangt af van het type woning dat je van ons huurt. We sturen je jouw huurcontract al via e-mail voordat je deze tekent. Je kunt hem dus rustig doornemen.

Looptijd huurcontract

Helaas, er komt een moment waarop we afscheid moeten nemen. Als je niet meer voltijd studeert in Eindhoven, moet je dit binnen een maand aan ons doorgeven. Wij zeggen dan de huur op. Geen paniek, je krijgt van ons altijd een paar maanden de tijd om de woning te verlaten en stemmen dit goed met jou af.

Mocht jij nou erg ‘vergeetachtig’ zijn: ja, we checken jaarlijks of je nog studeert.

Zeg je zelf je huur op? Dan geldt er een opzegtermijn van een maand.

Meer info: Zo zeg je je huur op
Huurcontract tekenen

Tijdelijk huurcontract

Voor onze gemeubileerde verhuur hebben we ook tijdelijke contracten, waarin we vooraf afspreken hoe lang je bij ons gaat huren. Meestal doen we dit als je voor maximaal een jaar naar Eindhoven komt en via de TU/e of Fontys bij ons komt wonen. Zo’n tijdelijk contract kun je niet zomaar eerder opzeggen. Wil je je contract verlengen? Neem dan even contact met ons op.  

Samenwonen en je huurcontract

Woon je samen en stopt één van jullie met studeren? Soms mag je dan in je appartement blijven, soms niet. Dat zit zo.

Er is altijd een hoofdhuurder. Dat is degene die het huurcontract heeft getekend. Hebben jullie samen het huurcontract getekend of zijn jullie getrouwd? Dan is de ander de medehuurder. Een medehuurder is eigenlijk hetzelfde als een hoofdhuurder. Als één van jullie stopt met studeren maar de ander studeert nog wel, mogen jullie blijven.

Als de ander er later bij is gekomen of jullie staan niet samen op het contract, dan is de tweede persoon de inwoner. Als de hoofdhuurder niet meer studeert, moeten jullie allebei verhuizen.

Meer info: Alles over samenwonen

Aandachtspunten

Een aantal aandachtspunten in je huurcontract:

  • Jij bent verantwoordelijk voor je woonruimte, ook als bijvoorbeeld je bezoek voor problemen zorgt.
  • Schoon, heel en veilig zijn bij ons de uitgangspunten voor onze woningen. We verwachten dat jij daar aan meewerkt. Dat is ook wel zo prettig voor jezelf en je huisgenoten.
  • Wil je huisdieren? Vraag ons eerst per e-mail om toestemming.
  • Houd rekening met elkaar.
  • Vergeet niet je bij de gemeente aan te melden op je nieuwe adres.