Klussen en inrichten

Creatieve muurschilderingen of toch maar minimalistisch?

Heb jij wilde plannen met de inrichting van je kamer, studio of appartement? We zijn heel benieuwd wat voor paleis jij van je kamer maakt! Maar voor je aan de slag gaat met grote veranderingen: check even bij ons of het mag.

De basisregel voor klussen

Hieronder leggen we specifieke klussen wat verder uit, maar laten we beginnen met de basisregel. Die zegt eigenlijk alles al.

Alleen veranderingen die zonder hoge kosten weggehaald kunnen worden, zijn toegestaan. Alle andere veranderingen zijn niet toegestaan, behalve als Vestide er toestemming voor geeft. Die moet je dan dus even vragen. Alles moet schoon, heel en veilig zijn.

Bij twijfel: vraag het ons! Dat kan via info@vestide.nl of bel 040-297 93 80.

Je muren verven en behangen

Blauw, rood, appeltjesgroen, goud… leef je uit! Je mag je muren altijd verven in de kleuren die je wilt. Ook jouw creatieve wandtekeningen of een hip behangetje zijn toegestaan. Ook geldt dit voor kozijnen, deurposten en verwarming. Als je het al te bont maakt, of je schilderwerk beschadigd is geraakt, vragen we je misschien wel om dat weer even wit te maken voordat je vertrekt.

Verder mag je in principe niets verven. Dus je keukenkasten, badkamertegels en meubels van Vestide mag je niet verven. Alle algemene en gemeenschappelijke ruimtes worden gedaan door Vestide.

Je studio inrichten

Planken, lijsten en gordijnen ophangen

Het hangt van je woning af of dit mag. In gemeubileerde woningen hangt meestal een systeem aan het plafond, waaraan je lijsten op kunt hangen. Je mag dan zelf geen gaten boren.

Bij andere woningen mag je wel boren in de muur. Op voorwaarde dat je goede spullen gebruikt natuurlijk. 

Vloer leggen

Huur je een gestoffeerde woning van ons? Dan ligt er een vloer, die je ook moet laten liggen. Daar heb je geen omkijken naar dus!

In alle andere kamers en studio’s kies je zelf je vloer. Ook niet onbelangrijk: een vloer is verplicht. Soms kun je de vloer overnemen van de vorige bewoner of er ligt sowieso al een vloer. Maar soms moet je zelf aan de slag.

Kies je voor een harde vloer, zoals laminaat? Zorg dan voor een goede ondervloer. Die moet minimaal 10dB geluidsdemping hebben. Geen idee wat dat is? Geeft niks, het staat gewoon op de verpakking.

Buitenkant van het huis

Aan de buitenkant van het gebouw mag je niks veranderen.

Heb je een tuin of balkon? Dan moet je er zelf, samen met je huisgenoten, voor zorgen dat deze netjes blijft.

Studentenhuis inrichten

Gezamenlijke woonkamer en keuken inrichten

Maak er gerust iets gezelligs van!

Huur je een gemeubileerde kamer, dan zorgen wij ook voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes. In overleg met je huisgenoten mag je natuurlijk extra decoratie of meubels neerzetten.

Maar in de meeste studentenhuizen zorgen jullie zelf voor de inrichting. Zeker in de oudere studentenhuizen komen we een bonte verzameling aan meubels en spullen tegen. Vinden we prima! Zolang je alles in overleg met je huisgenoten doet en alles veilig, heel en schoon houdt natuurlijk.

En ook hier geldt dat je het ons altijd even kan vragen als je twijfelt of iets wel of niet mag.

Galerijen, trappenhuizen en entrees inrichten

Hier kunnen we kort over zijn: in de algemene ruimtes mag je niets neerzetten, ophangen of verven. Dat zijn de gangen, entrees, trappenhuizen, liften enzovoorts.