Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Een kamer vinden

Welkom bij Vestide

...en in Eindhoven! Want bij ons zit je goed voor jouw kamer, studio of appartement. We hebben er bijna 3.500, speciaal voor studenten.

Vind je kamer op rooms.vestide.nl!

Zoek je een kamer? rooms.vestide.nl is de website voor woningzoekenden. Hier kun je een account aanmaken voor het reageren op beschikbare kamers en je reacties en inschrijftijd bijhouden.

Let op: een account op www.vestide.nl is voor huurders die al een kamer bij ons huren. Ben je nog op zoek naar een kamer? Maak dan een account aan op rooms.vestide.nl.

Ga naar rooms.vestide.nl
 1. 1

  Schrijf je gratis online bij ons in.

  Dat doe je op rooms.vestide.nl.

 2. 2

  Bouw inschrijftijd op

  Hoe meer inschrijftijd, hoe eerder je kans hebt op een kamer. Degene met de meeste inschrijftijd krijgt de kamer.

 3. 3

  Check zelf regelmatig op de website welke kamers er vrijkomen.

 4. 4

  Heb jij van alle geïnteresseerden de langste inschrijftijd?

  Dan moet je 2 documenten aanleveren: je bewijs van inschrijving van dit studiejaar en je adreshistorie als je reistijdbonus hebt.

 5. 5

  Zijn de documenten goedgekeurd? Dan ontvang je het huurcontract en aanvullende informatie.

 6. 6

  Je inschrijftijd vervalt

  Zodra je huurovereenkomst ingaat, vervalt de inschrijftijd die je hebt opgebouwd. Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven. Je inschrijving blijft gewoon bestaan, alleen begint het opbouwen van inschrijftijd opnieuw. En natuurlijk vervalt ook je reistijdbonus, omdat je nu in Eindhoven bent komen wonen. Let op: dit geldt ook bij een huurovereenkomst van kamers of studio's die niet via onze advertentie zijn gelopen, zoals bij bijvoorbeeld Coöptatie (dus ook bij interne doorverhuizing) of Space-S.

ZO SCHRIJF JE JE IN BIJ VESTIDE

Je mag je al bij ons inschrijven als je 15 bent. Handig, want dan bouw je vast inschrijftijd op. Wil je een kamer of studio gaan huren, dan gelden er natuurlijk wél voorwaarden:

 1. Je moet voltijd student zijn aan een onderwijsinstelling in Eindhoven. De studie die je volgt of gaat volgen moet bij het CROHO, CREBO of NVAO geregistreerd zijn, aangemerkt als “bekostigd onderwijs”.

 2. Ben je een PhD-student? Dan mag je niet bij ons wonen, behalve in de wooncommunity Haven op de TU/e campus aan de Blauwe Loper.

 3. Als je gebruik maakt van de reistijdbonus dan moet je een adreshistorie naar ons sturen.

Schrijf je in op rooms.vestide.nl

INSCHRIJFTIJD OPBOUWEN

REISTIJDBONUS

Bij elke reactie op een woonruimte berekenen we hoe lang je erover doet om van huis naar Eindhoven te reizen:

 • Doe je er langer dan 60 minuten over, dan krijg je 6 maanden extra inschrijftijd cadeau.

 • Doe je er langer dan 120 minuten over, dan krijg je 12 maanden extra.

We noemen dit de reistijdbonus. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. We bereken je reistijdbonus automatisch met Google Maps. Die berekent jouw reistijd vanaf je adres naar station Eindhoven Centraal, aankomsttijd op maandagochtend om 08.00 uur.

REAGEREN OP WOONRUIMTE

Je kunt meteen reageren op vrijgekomen kamers en studio's. Elke kamer of studio staat 3 dagen op onze website, met alle info die je nodig hebt.

Elke advertentie sluit om 00.00 uur. Als er in een advertentie staat dat je nog 1 dag kunt reageren, dan kun je nog tot en met de volgende dag tot 00.00 uur reageren.

GOED OM TE WETEN

 • Voor nieuwe studenten: als jij in september start met je studie, mag je vanaf mei bij ons komen wonen.

 • Als je op een woning reageert dan krijg je een tijdelijke plek op de lijst. Dit kan gedurende de dagen veranderen, omdat andere studenten, met wellicht langere inschrijftijd, ook nog reageren. Dit is dus niet je officiële plek! Nadat de advertentie is gesloten kun je jouw officiële plek vinden in je account bij ‘Mijn reacties’.

 • Als je reageert op een tweepersoons woonruimte is het zowel na reageren en na het ontvangen van een aanbod niet meer mogelijk om te wisselen met de persoon met wie je samen hebt gereageerd. Kunnen jullie niet samen in de woonruimte gaan wonen en samen de huurovereenkomst tekenen? Dan vervalt voor jullie beiden de mogelijkheid om de woonruimte te huren.


Let op! wanneer je 3 keer niet reageert op een aanbieding dan wordt je inschrijving voor één maand geblokkeerd.

DE KAMER IS (BIJNA) VAN JOU

Je hebt gereageerd op een kamer en je hebt de langste inschrijftijd. Je krijgt dan een mailtje van ons met alle informatie en we leggen je uit hoe je de kamer kunt gaan bekijken.

WE CHECKEN JE GEGEVENS

Als je de kamer wilt huren, checken we wel even of je aan de voorwaarden voldoet. We checken:

 • of je voltijd studeert in Eindhoven. We vragen je daarom om een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling;

 • of je reistijdbonus klopt. Dat checken we door je adres te controleren op het moment dat je gereageerd hebt op de woonruimte.

Klopt alles? Dan ontvang je via de mail het huurcontract met belangrijke aanvullende informatie en de uitnodiging van de sleuteloverdracht.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.