Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Huurverlaging

Woningcorporaties moeten de huur van huurders met een laag inkomen in 2024 verlagen naar €577,91 per maand. Dat heeft de overheid besloten. Hieronder lees je er meer over.

Heb ik recht op de huurverlaging in 2024 voor lage inkomens?


In 2023 was er een regeling dat bewoners met een laag inkomen in 2021 automatisch in aanmerking kwamen voor een huurverlaging. Deze bewoners zijn allemaal aangeschreven. In 2024 blijft de regeling van kracht om zelf een huurverlaging aan te vragen.

Voor de aanvraag heb je nodig:

  • Verklaring van de grootte van je gezin. Alle gezinsleden tellen mee. Je kunt de verklaring hier downloaden.

  • Inkomensgegevens van alle bewoners. Denk aan loon-of uitkeringstroken, of een verklaring van je accountant als je zzp-er bent.

Hoe vraag ik huurverlaging aan?

Je kunt huurverlaging aanvragen door onderstaande formulier in te vullen.

Let op: je huurtoeslag verandert ook door de lagere huur!

Kom je in aanmerking voor de huurverlaging naar €577,91? Fijn! Dat kan je maandelijks best veel geld schelen. Houd er wel rekening mee dat de lagere huur gevolgen heeft voor je huurtoeslag. De Belastingdienst berekent jouw huurtoeslag namelijk op basis van de verlaagde huurprijs. Je huurtoeslag zal daardoor ook iets lager zijn.

Teveel ontvangen huurtoeslag moet je terugbetalen

Als je niets doet dan krijg je volgend jaar waarschijnlijk een terugbetalingsverzoek van de Belastingdienst. Je hebt 2 jaar de tijd om dat bedrag terug te betalen. Je kunt dit voorkomen door je nieuwe huurprijs alvast door te geven op www.belastingdienst.nl/toeslagen.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.