Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Bouw studentenwoningen op TU/e campus 50 meter hoog

Het gaat razendsnel met de bouw van 735 studentenwoningen op de TU/e campus. De bouw startte in november 2022. Nu al heeft de westelijke toren het hoogste punt, de 16e verdieping op 50 meter hoog, bereikt. Een geweldige prestatie van de bouwers van Heijmans. Als alles goed verloopt, zijn de woningen in de zomer van 2024 allemaal klaar. Om de vakmensen te bedanken voor hun geweldige inzet en prestaties kregen ze een lekkere winterlunch aangeboden. We hopen dat het heeft gesmaakt!

Vestide bouwt hier twee woontorens en een studentendorp

In de toren aan de westkant (Castor) komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren (Pollux genaamd) bestaat uit 371 studentenwoningen. Beide torens zijn ongeveer 50 meter hoog (16 woonlagen). Tussen de twee torens komt het ‘studentendorp’ met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen. Hier komen vooral groepswoningen met 6 of 8 studentenkamers. Hier vind je meer informatie over het project.

Ontmoeten draagt bij aan het welzijn van de studenten

Naast de woningen is er ook een mix aan ruimtes die de studenten stimuleren en uitnodigen om elkaar op te zoeken en te ontmoeten. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. De begane grond van de torens en op de ‘koppen’ van het studentendorp, een boulevard aan het water (Blauwe Loper) en het groen vormen straks het sociale hart van de community. Hier komt onder andere een ‘Makerspace’, ontmoetingsruimten, voorzieningen en andere ruimtes/locaties die we samen met de studenten invullen. Op de etages komen ook gemeenschappelijke ruimtes waar studenten elkaar kunnen ontmoeten.

LOT Community building is al gestart

De studentenwoningen zijn nog niet klaar, maar Vestide betrekt nu al studenten bij de community. Die begint nu al vorm te krijgen, voordat de studentenwoningen klaar zijn.

Studenten hebben al meegedacht over verschillende dingen rondom de nieuwbouw. Vestide zet een community op van studenten die meedenken, meedoen en meebeslissen over de verdere invulling van het plan, onder de naam LOT. Vestide focust vooral op dat wat nodig is om studenten te stimuleren en uit te nodigen om elkaar te ontmoeten. Meer info op https://lotcommunity.nl/

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.