Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

LOT: Community over nieuwbouwplannen op TU/e campus gestart

Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, gaat op de campus van de TU/e 735 studentenwoningen bouwen. De bouw start al over 2 maanden. De studentenwoningen staan er nog niet, maar nu begint Vestide toch al met het bouwen aan de community voor de studenten. Studenten hebben al meegedacht over verschillende onderwerpen rondom de nieuwbouw. Nu wordt deze inzet uitgebreid. Vestide wil studenten motiveren en enthousiasmeren in het meedenken, meedoen en meebeslissen over de verdere invulling van het nieuwbouwplan. Dit faciliteert Vestide door een community op te starten onder de naam LOT.

Studenten nemen zelf de regie

Marieke Franken, directeur Woonbedrijf: “Studenten weten zelf als geen ander wat fijn wonen op de campus betekent. LOT vraagt daarom studenten van de TU/e om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen als het gaat over de nieuwbouw op de campus. LOT laat studenten zelf de regie pakken over hun eigen wonen en woonomgeving. En de campus wordt nog aantrekkelijker voor toekomstige studenten om er te wonen.”

Inzichten uitwisselen

LOT is een community die aan de hand van verschillende thema’s, inzichten uitwisselt. Denk aan dienstverlening en voorzieningen, inrichting en indeling, leefbaarheid en communicatie. LOT betrekt studenten actief bij vraagstukken vanaf de ontwikkeling tot aan de oplevering van de woningen. Zo zijn studenten betrokken en ontstaat er een community. Deze community blijft ook na oplevering van de woningen actief. Het welzijn van de studenten, die straks in de woningen gaan wonen, wordt daardoor positief versterkt.

Meedenken over invulling

Studenten denken onder andere mee over de dienstverlening in de woning, de invulling van de algemene ruimten, het verhuurplan en de invulling van de (commerciële) ruimtes op de begane grond. Maar ze mogen ook meebeslissen over bijvoorbeeld de kleuren van de keukenkastjes en tegels. Natuurlijk kunnen studenten ook zelf vraagstukken aandragen die ze willen oppakken in het kader van de community building.

Eerste bijeenkomst op 13 september

Om studenten te vertellen over de nieuwe community is er op dinsdag 13 september een inloopbijeenkomst in Aurora (Lismortel 42, Eindhoven) van 16.00 tot 18.00 uur. Dit is een doorlopende presentatie van ongeveer 15 minuten. Via de website van LOT, www.lotcommunity.nl, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de bijeenkomst en ook voor de nieuwsbrief. Degenen die aangemeld zijn krijgen dan de updates en uitnodigingen om naar bijeenkomsten te komen.

Opzet van het plan

Het plan (ontworpen door architectenbureau VenhoevenCS) bestaat uit twee woontorens en een studentendorp. In de toren aan de westkant komen 278 studentenwoningen, de oostelijke toren bestaat uit 371 studentenwoningen. Beide torens zijn ongeveer 50 meter hoog (16 woonlagen). Tussen de twee torens komt het ‘studentendorp’ met 86 woningen verdeeld over 5 straatjes met 2 woonlagen, bestemd voor groepswonen en gezamenlijke voorzieningen voor studenten .

De woningen worden gebouwd door Heijmans en komen op de plek waar eerst ‘het Paviljoen’ stond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.