Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Meer informatie over de regeling blokaansluiting

De overheid heeft een regeling gemaakt voor bewoners met blokaansluitingen. Deze regeling is bedoeld voor bewoners die een gezamenlijke aansluiting hebben voor verwarming (blokverwarming) en/of voor stroom (blokelektriciteit). Op deze pagina vertellen we meer over deze regeling.

Hoe werkt de regeling tegemoetkoming blokaansluitingen?

De tegemoetkoming verrekenen we met de energiekosten van 2023. Eerder, vanaf juli vorig jaar, hebben we met het oog op de regeling de voorschotten al verlaagd. Alles zie je terug op de eindafrekening die je halverwege 2024 krijgt. Hier hoef je niks voor te doen.

De regeling werkt als volgt:

1. We tellen alle gemaakte energiekosten van jouw woongebouw bij elkaar op.

2. Hier trekken we de totale tegemoetkoming van af die we van de overheid kregen voor jouw woongebouw.

3. De kosten die overblijven rekenen we af op de manier waarop we jouw energiekosten altijd verdelen.

We volgen hiermee de regels van de overheid die horen bij deze regeling.

Hoogte van de vergoeding

De hoogte van de vergoeding kan per woning verschillen, dit heeft de overheid bepaald. Het hangt af van bijvoorbeeld zaken zoals je eigen verbruik, het aantal vierkante meters van jouw woning of de periode waarin je in 2023 huurt of hebt gehuurd. Als de afrekenperiode anders is dan die van januari tot en met december 2023 dan kan dat ook meespelen. Maar ook het soort woning dat je hebt: zelfstandig of onzelfstandig. In een zelfstandige woning heb je een eigen keuken, douche en toilet. Je woont in een onzelfstandige woning als u op kamers woont of in een woongroep.

Vragen over deze regeling en de eindafrekening?

Heb je nog vragen dan kun je bellen met een speciaal telefoonnummer: 040 260 64 30. Onze medewerkers helpen je graag verder met je vraag.

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.