Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

KLAAR: Duurzaam wonen in de Jan Tooropstraat

De oude studentenflat op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Willem van de Veldestraat in Eindhoven was toe aan een fikse opknapbeurt. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt, de buitenkant krijgt een nieuwe ‘warme jas’. Op de bovenste verdieping komen meer woningen, maar het gebouw wordt niet hoger. Ook het terrein wordt opgeknapt.

De woningen krijgen een heel andere indeling. De oude groepswoningen transformeren we naar studio’s of 2-kamerappartementen voor studenten. De studio’s voor 1 persoon worden gemiddeld 23 m², de oppervlakte van de 2-kamerappartementen voor 2 personen varieert van 30 m² tot 38 m². Er is geen lift. De studio’s kosten ongeveer €590,00 en de 2-kamer appartementen circa €750,00. In deze bedragen zitten ook de servicekosten en de kosten voor gas, water, elektriciteit en internet. De woningen zijn bedoeld voor studenten die duurzaam willen wonen en leven.

Duurzaam en energiezuinig

De gevels worden zeer goed geïsoleerd, op het dak van het gebouw en op de fietsenbergingen plaatsen we zonnepanelen. Het grootste deel van gebouw wordt hergebruikt. Sloopmateriaal uit het oude gebouw gebruiken we zoveel mogelijk opnieuw, zoals de wastafels. Na de renovatie hebben de studio’s en appartementen een energielabel A++ en zijn de energiekosten voor de bewoners laag. De appartementen hebben geen gas. Er komt wel een collectieve warmte-installatie op gas, maar over ongeveer 20 jaar is het gebouw makkelijk gasloos te maken.

Interesse?

Vanaf 14 augustus 2020 bieden we deze studentenwoningen aan op deze website. Je kunt je alvast inschrijven als woningzoekende op deze website via ‘Direct regelen’ - ‘Inschrijven’ bovenin de menubalk. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Algemeen:
Type:
Nieuwbouw
Gemeente:
Planning:
Startdatum:
Deadline:

Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.