Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Gemeubileerde accommodatie opzeggen

Hoe zeg je je huur op als je een gemeubileerde accommodatie hebt?

HUUR OPZEGGEN GEMEUBILEERDE WONING

Ben je een exchange student? Dan kun je de huur niet opzeggen via Vestide. Neem daarvoor contact op met je onderwijsinstelling.

Ben je geen exchange student? Lees hieronder voor meer informatie.

OPZEGTERMIJN: MINIMAAL 1 MAAND

De maand opzegtermijn gaat in op de dag dat je de opzegging indient via de website. De einddatum kan alléén op een werkdag vallen, dus niet in het weekend of een officiële feestdag.

EERSTE OPNAME EN EINDOPNAME

Nadat de huur is opgezegd plannen we twee opnames in: de eerste- en de eindopname. De datum en tijd van de eerste opname vind je in de brief met de bevestiging van huuropzegging.

EERSTE OPNAME

Vlak na je opzegging komt de beheerder bij je langs voor de eerste opname. Je krijgt daarna een opnamerapport. In het rapport staat wat je nog moet doen om de woning schoon en heel achter te laten. En wat het kost als je het daar niet aan voldoet.

EINDOPNAME

Op de laatste dag van je huurcontract controleren we of je alle klussen op de lijst hebt gedaan en de sleutels hebt ingeleverd. Je bent zelf niet aanwezig bij de eindopname. Na de eindopname ontvang je een eindopnamerapport.

OVERNAMES

Overnames zijn niet mogelijk als je een gemeubileerde woonruimte huurt.

DE EINDAFREKENING

Dit is de laatste berekening van alles wat je nog moet betalen of juist terugkrijgt. Na je verhuizing kun je nog twee afrekeningen krijgen:

1. Ongeveer 2 weken na je verhuizing krijg je de eindafrekening, bijvoorbeeld met teveel of te weinig betaalde huur of de kosten van klussen die je niet zelf hebt gedaan.

2. De servicekostenafrekening maken we eens per jaar, rond juli. Dus niet meteen na je verhuizing.

Mijn huur opzeggen
Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.