Logo Vestide - Wonen voor studenten
Vind hier je kamer

NL

/

EN

Inschrijven

Inschrijven voor een woonruimte in nieuwbouwproject Haven op de TU/e campus? Van 26 april tot en met 2 mei adverteren we de woningen op rooms.vestide.nl. je hebt dan 7 dagen de tijd om te reageren. Onderstaand vind je alle informatie die je nodig hebt.
Inschrijven voor een woning in Haven

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je staat ingeschreven als woningzoekende bij Vestide; 

 • Je studeert voltijd aan een onderwijsinstelling gehuisvest op de TU/e campus;  

 • Je start een voltijd studie in september 2024 aan een onderwijsinstelling gehuisvest op de TU/e campus;  

 • Je bent PhD-student op de TU/e campus.  

 • Je bent PDEng-student op de TU/e campus

 Hoe ziet het proces van inschrijving eruit?

1.     Je reageert op de advertentie en geeft daarin aan in welk woningtype je wil wonen.  

2.     Kom je op basis van je reactie en de toewijzingseisen in aanmerking voor een woning  in Haven? Dan ontvang je van ons een e-mail. Hierin staat:  

a.    De bevestiging dat je in aanmerking komt voor een woning. 

b.    Een verzoek om de volgende documenten te uploaden:  

 • Je inschrijfbewijs studie 2023-2024 of;  

 • Studielink 2024-2025; 

 • Uitdraai Mijn Overheid;  

 • Confirmation statement/admission letter (alleen voor internationale studenten).  

Stuur je documenten op tijd aan ons terug. Deze documenten maken jouw inschrijving definitief. Doe je dit niet, dan vervalt jouw positie op de lijst.  

3.     Op basis van de lijst met geldige inschrijvingen maken wij de indeling voor de Matching Events. Je ontvangt een bericht wanneer we jou verwachten.  

4.     Op het Matching Event leer je jouw toekomstige buren en/of huisgenoten kennen en kies jij jouw studentenkamer, studio of appartement (gebaseerd op je inschrijving). Het doel is dat jij een fijne groep vindt om samen buren of huisgenoten mee te worden. Je antwoorden op de vragenlijst bij de inschrijving via de advertentie worden gebruikt als uitgangspunt voor het matchingsproces. Iedereen die naar een Matching Event komt krijgt een woonruimte!  

5.     De woningen worden in augustus 2024 opgeleverd. De exacte datum waarop je de sleutel krijgt wordt later in het proces duidelijk. 

6.     Je ontvangt voordat je de sleutel krijgt jouw huurovereenkomst. Controleer deze zorgvuldig, en stuur hem ondertekend retour binnen de opgegeven termijn.  

Goed om te weten

 • Een kamer en studio mogen door maximaal 1 student bewoond worden. 

 • Een appartement moet door 2 studenten bewoond worden. Minimaal 1 hiervan moet een studie (gaan) volgen op de TU/e-campus. In het geval dat de eerste huurder verhuist, moet de tweede huurder ook het appartement verlaten. Overname van het contract is niet mogelijk door de tweede huurder. De appartementen hebben een scheidingsmuur tussen de woonkamer en de slaapkamer. De gemeubileerde appartementen zijn voorzien van een 2-persoonbed. 

 • 1e jaars studenten (starters) krijgen voorrang op 50% van de kamers in de groepswoningen. Bij de overige woningtypes (studio’s of appartementen) geldt dit niet.  

 • Jouw huursom (kale huur + servicekosten) is afhankelijk van de oppervlakte van jouw woonruimte. De maximale huurprijzen en servicekosten staan vermeld bij de verschillende woontypes. De werkelijke kosten kunnen bij het tekenen van de huurovereenkomst lager zijn.  

 • Voor studenten van 20 tot 23 jaar die in aanmerking komen voor een studio, is huurgewenning mogelijk.  

·       Wil je weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Kijk dan hier voor meer informatie.  

Inschrijven voor een woning in Haven
Logo Vestide

Over ons

Openingstijden

Woonwinkel: werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch: werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Bij spoed 24/7 bereikbaar.